Brezilya Hakkında

Brezilya’nın başkenti Brasilia’dır. Ülkenin resmi dili Portekizce ve yönetim biçimi cumhuriyettir.
Brezilya’nın para birimi Brezilya reali. ülkede çeşitli iklim farklılıkları görülür. Kıtanın en büyük yüz ölçümüne sahip ülkesidir. Amazon Bölgesinde 50.000’den fazla, çoğu Afrika ve Asya tropik ormanlarında bulunanların toplamı kadar ve dünya toplamının beşte birinden fazla bitki türü bulunur. Dünyada yer alan 7.000 kuş türünün 1.200’den fazlası Brezilya’da bulunur. Amazon Nehrinde 2.500 tür balık vardır, bunların bazıları yakalanmamak için her türlü oyuna başvurur. Birçoğu diğer Brezilya nehirlerinde de mevcuttur. Bir karşılaştırma açısından, ünlü Mississipi nehrinde sadece 250 tür balık vardır. Maden kaynakları bakımından zengin bir ülkedir.
En önemli madenleri demir ve manganezdir. nüfusunun %81’i Katolik, %18’i Protestan, %1’i ise Müslüman ve Musevidir. Güney Amerika’nın doğusunda yer alır.
Atlas Okyanusu’nun kıyısında yer alır.
Ekvador ve Şili dışındaki tüm Güney Amerika ülkeleriyle komşudur.

Ekvator üzerinde yer aldığı için yıl boyunca sıcak ve yağışlı ekvatoral iklim hakimdir. Ülke topraklarının büyük bölümü orman ve savanlarla kaplı olduğundan tarıma elverişli alanı azdır.
Tarıma elverişli kısıtlı alanlarda ise kahve, muz, kakao, soya fasulyesi, hindistan cevizi, mısır gibi ürünler yetiştirilir.
brezilya gezilecek yerler ile ilgili görsel sonucu
İsa Heykeli
Sao Paulo