Tayland Hakkında

Tayland kültürü Hindistan, Çin, Kamboçya, Laos, Burma ve diğer Güneydoğu Asya ülkeleri fazlasıyla etkilenir.
Tayland’ın başkenti Bangkok’dur ve 50 ilçeye sahiptir.
Resmi dilleri Taycadır ve alfabe olarak Tay alfabesini kullanırlar. Para birimleri ise Baht'tır.
Yönetim biçimi Parlamenter monarşidir. Tayland resmi adıyla Tayland Krallığı, eski adıyla Siyam olarak bilinir.
Nüfusun %95'lik bir bölümü Budizm dininin Theravada koluna mensuptur. Ayrıca animizm inanışı ve İslam dini de yaygındır.
Tayland tropik iklime sahip bir ülkedir.
Ülkenin turizm merkezi başkent Bangkok şehridir. Suvarnabhumi Uluslararası Havaalanı vasıtasıyla her yıl milyonlarca turist ülkeye giriş yapmaktadır.
Ülkede baskın din olan Budizm’in, eski inanış biçimi olan animizmin, Hinduizm’im ve de Konfüçyanizm’in Tayland kültürünün her alanında önemli etkileri vardır. Aileye saygı ve bağlılık Tayland’da son derece önemlidir.
 Çocuklar ailelerine destek olmakla yükümlüdürler. Budizm’in doğasından dolayı başkalarına karşı hoşgörülü olmak ve öfkelenmemek de büyük önem taşımaktadır. Wat adı verilen Budist tapınaklarının toplumda önemli bir yeri vardır.
Taylandlılara göre ayak insan vücudunun en değersiz yeri olarak kabul edildiği için, ayak tabanının Buda heykellerine veya diğer insanlara dönük olmaması gerekmektedir. Baş insan vücudunun en kutsal noktası olarak kabul edilir, bu yüzden çocukların başını okşamak hoş karşılanmaz.
Her zaman güler yüzlü olsalar da, turistleri sevmiyorlarmış. Onlara göre bozulmuş olan bu ırk, ülkelerine gelip çıplak denize girerek, tapınaklara açık, kolsuz kıyafetlerle girerek, devamlı aceleci ve sinirli tavırlarıyla kültürlerine saygısızlık ediyor.
Burmalı uzun boyunlu kabilelerden In Pa Dawang mitolojisine göre, sadece ejderha olanlar bu altından boyunlukları takabiliyorlarmış. Kadınlar ejderhayı, erkekler rüzgarı temsil edermiş. Ve bu boyunlukları sadece çarşamba günü doğmuş kadınlar sadece dolunay zamanı takıyormuş. 


Ejderhayı temsil eden kadınlar :) Sadece Çarşamba günü doğmuş kadınlar takıyormuş ve sadece dolunay zamanı takıyorlarmış.


Gezilecek Yerler;

Buda Tepesi ve Phra Yai Tapınağı - Konfüçyüs'e adanmış Çin stili bir tapınak 


Milyon Yıl Taş Parkı ve Timsah Çiftliği