Hindistan Hakkında

Hindistan Güney Asya'da bir ülkedir. Çin'e, Pakistan'a, Bangladeş'e ve Nepal'e komşu ülkedir. Hindistan Çin'den sonra en büyük nüfusa sahip ülkedir. Yani ikinci en kalabalık ülkedir. Hatta nüfusu gittikçe artmaktadır. 

Bu kalabalıktan dolayı ülkede yoksulluk oranı çok fazladır. Aslında Hindistan da birçok milyoner vardır. Fakat kast sisteminden dolayı insanlar arasında çok uçuk farklar vardır. Bu kast sistemi dini sebeplerden olsa da ekonomi üzerinde etkisi çok fazla olmuştur. Kast sistemi 4 sınıftan oluşur; Brahmin, Kshatriye, Vaishya ve Sudra. Ayrıca kasttan sayılmayan bir sınıf daha vardır; Dalitler, yani bir diğer adıyla dokunulmazlar. Dalitlerin hiçbir hakkı yoktur, sokakları temizleyip ölüleri yakarlar. Ve kast üyelerinin hiçbiri bir Dalit'e dokunmaz. Eğer dokunursa temizlenmek için birçok ritüelden geçmelidir.

Hindistan'ın para birimi Hindistan rupisidir. Türk parası daha değerlidir. Bu yüzden Hindistan'da çok az harcayarak iyi bir tatil yapabilirsiniz.

Hindistan'da birçok din vardır. Hinduizm,İslam ve Hristiyanlık en yaygın dinlerdir. 
Hindular için çok önemli kutsal bir nehir vardır. "Ganj Nehri". Hindular ölüleri yakıp bu nehre atarlar. Ve ne olursa olsun asla kirlenmeyeceğini düşünürler. Bu yüzden günahlarından arınmak için ya da şifa bulmak için derede yıkanıp suyunu içerler. Hindular için çok önemli bir nehirdir.

Hindistan 2 resmi dile sahiptir, Hintçe ve İngilizce. Bu yüzden ülkede hemen hemen herkes İngilizce bilmektedir. Ve Bolywood Hindistan'ın ekonomisine çok büyük katkısı olan bu film şirketi, çok popüle ve başarılıdır.

Taç Mahal, Babur Hint-Türk İmparatoru Şah Cihan tarafından, eşi Mümtaz Mahal'ın ölümü üzerine onun anısına yapılmıştır. İmparatorluk başkenti Agra'da inşa edilmiştir.
Ganj Nehri

Taç Mahal